HUAWEI OG 5G

Kineserne har for alvor taget 7 mile støvlerne på

Februar 2020. Trump har irretesat Borris Johnson, den engelske premierminister, da han vil tillade HUAWEI i et eller andet omfang. Den udmelding falder sammen med at USA vil opkøbe svenske Erisson og Finske Nokia for at sikre sig at USA kan sætte sig på 5G teknologiens udbredelse. Heller ikke EU vil fuldstændig afvise HUAWEI, hvilket skule gøre den amerikanske præsident rasende. Spørgsmålet som redaktøren sig selv om motiverne, for hvis HUAWEI udleverer persondato til det kommunistiske styre, som USA anklager dem for at gøre, så må det vel være begrundet i, at de amerikanske tech-virksomheder gør det samme!

November 2019. Senest er Canada blevet truet. Læs artiklerne på b.dk og retssagen mod den kinesiske finansdirektør i Vancouver er stadig ikke løst, og kan tage år.

Art District 798

Kineserne er nemlig helt fremme i skoene når det gælder ny teknologi og elektronik og er førende på den fremtidige 5G teknologi.

Innovation

Den kinesisk gigant, i dag verdens både den førende og den største producent af telekommunikationsudstyr, åbner efter anklager fra Trump og USA om, at firmaet udgør en spionage-risiko, et Cyber kontor for sikkerhed i Bruxelles.

Anklagerne har fået danske TDCs til at skifte svenske Ericsson, og i første omgang vil det få konsekvenser for aktiviteterne i Huawei – Danmark. Men også andre lande er forsigtige.

Hvor og hvorfor er Huawei blevet udelukket fra at udrulle firmaets 5G-netværk?

USA frygter spionage, men måske hvad værre er, at tabe kampen om 5G-netværket til kineserne. En teori blandt flere politiske iagttagere. Er USA ved at tabe kampen om den fremtidige teknologi og skal vi uden videre lade os diktere af USA, med risiko for at halte bagud i udviklingen? Læs mere på DR.

Mon det er den kinesiske Mata Hari som er kommet på museum.

En langvarig og farlig konflikt kan forventes!

DR oplyser, at den kinesiske regerings talsmand oplyser, at Kina vil tage alle nødvendige midler i brug for at støtte Huaweis forsøg på at få juridisk oprejsning i USA. Men mere bemærkelsesværdigt er det, at USA oplyser, at hvis tyskerne lader Huawei stå for opgraderingen af landets mobil- og internetinfrastruktur, så vil USA være tvunget til at dele mindre af deres efterretninger med NATO partneren Tyskland. Om det skyldes der er fundet beviser for kinesisk spionage, eller om det er et forsøg på at forsvare de amerikanske teknologigiganters monopoler, oplyses ikke. I disse dage oplever vi, hvordan den amerikanske fly-teknologi i 2019 administreres på den kun 2 år gamle flytype Boeing 737-M800.

Canada har tilbageholdt Huaweis kinesiske finansdirektør Meng Wanzhou. Hun blev anholdt i en canadisk lufthavn den 1. december 2018, og forventes at blive udleveret til USA. HUAWEI svarer nu igen og anlægger sag mod USA. De sagsøger mere specifikt en sektion i en amerikansk forsvarslov, der blev vedtaget sidste år, og som nedlægger forbud mod Huawei som leverandør til telenetværk i USA. Det oplyser DR den 7. marts. Den 30. juni 2019 er situationen stadig fastlåst. Handelskrigen er sat på pause og HUAWEI må for USA indtil videre operere, men kun i begrænset omfang.

Skriv et svar