D-dag den 6. juni

Invasionen af Normandiet “D-day” i 1944 blev pga. en vejrudsigt udsat fra den 5. juni til den 6. juni, i dag 75 år siden. Krigens afslutning blev starten på FN, og i 1951 Den Europæiske Kul- og Stålunion, som blev til EF, og siden til EU med 28 europæiske medlemslande. Målet var oprettelse af et fælles marked for kul og stål efter krigen, og målet er fortsat frihandel. USA præsident Trump deltog på et officielt besøg i en ceremoni i byen Portsmouth i Sydengland.

Mindst 4.000 allierede soldater blev dræbt heraf 2.500 på Obama Beach, men hvem vidste lige at i en skinmanøvre blev civile og uskyldige i Calais bombet.

Verden ændrer sig og Trump er nu om dage ikke en populær person i London, hvor han har langet ud efter flere bl.a. byens borgmester, mens han roser den konservative BREXIT fortaler Boris Johnson. Han blev på sin køretur gennem byen skærmet fra 100.000 demonstranter, som gjorde grin med ham. Hans besøg gav anledning til kritik af det EU han er allieret med i Nato, og han opfordrede Britterne til at forlade EU uden at betale det de skylder EU. Til gengæld stillede han England “en fordelagtig frihandelsaftale” i udsigt efter BREXIT?

Skriv et svar