Den danske model

Det lovede indlæg om den danske model er udskudt, og bringes senere. Det som dog kan undre er, at vi i Danmark er modstandere af EU’s ønske om, at indføre en mindsteløn, og Danmark modarbejder på den måde forbedrede vilkår for i arbejdere i andre EU lande. De høje lønninger i det danske lønmodtager samfund er nemlig ikke nødvendigvis kun et gode, da mange udstødes med de aftaler som indgås, mellem Arbejdsmarkedets parter. En god model historisk, men som ved overgangen fra industrisamfundet til det højtteknologiske samfund er fortid, men den regulerer stadig samfundets fremtid. Treparts drøftelser er i dag udtryk for en konstruktion, som hjælper politikerene med ikke at tage ansvar for hele samfundet, ikke mindst samfundets udstødte, som med færre livstidsansatte lønmodtagere, vokser antal. Det underminerer modellen, som er en beskyttelse af den politiske elites manglende stillingtagen til hele samfundet. Vi oplever i disse dage, hvordan samfundets handicappede overses, hvilket ikke er solidarisk. Kommunerne slår ud med armene og taler udenom problemerne, da de er under økonomisk pres.

Skriv et svar