Turismen i København

Lonely Planet skriver i deres seneste artikel om København:  ‘Is Copenhagen the latest city to fall victim to overtourism?’

Hvem tilhører egentlig byen? Borgerne eller kommunen.

Men det er kun begyndelsen. Det vrimler frem med nybyggede hoteller frem til 2021, som alle skal fyldes med turister. Krydstogtskibenes antal forøges år for år, og det samme gælder for AirBnB udlejning, så turismen i Indre BY har kronede dage, mens byens borgere lider. Kommunen græder tørre tårer, så byen overlever i dag i en slags dialektisk dualisme.

Vi har skrevet om det på Christianshavnernet.dk tidligere, men det er kun blevet værre. De sidste ti år er antallet af turister vokset 74 procent til 8,8 millioner + krydstogtgæster, som snart udgør snart 1 mio. Hertil kommer 1,9 mio. udlejninger gennem Airbnb, som oplyste de havde registreret 772.000 udlejninger i 2016. Wonderful Copenhagen forventer, at i 2030 vil antallet af turister være fordoblet, men et problem med turismen er, at turisterne kun besøger den Indre By og Christianshavn, hvor især området omkring Nyhavn er overfyldt. Lonley Planet påpeger det stigende støjniveau, trafik, trængsel og affald på gader og stræder som de primære årsager til at de i dag råder turister til at fravælge besøg i København.

Opdateres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *