Er Slotsholmen verdens navle

Den 11. april skriver medierne, at den socialdemokratiske regering har tilbageholdt viden om smitte siden en rapport om smittefaren kom frem den 30. janaur. Ikke alene lægger denne regering fælder for dens politiske modstandere, men uden at blinke også for den danske befolkning. Vi må håbe på denne sag bliver fuldt belyst.

Patos stammer fra det græske ord ” pathos” og udtrykker ‘følelser og højtidelighed’. Eksempel på brug af Patos er Edith Piaf:

“La vie en rose”, “Non, je ne regrette rien”, “Mon légionnaire”, “Milord”

Mette Fredriksens taler fremføres med hjælp af patos, en retorik som udtrykker stærke følelser, som sikkert er taget i brug for at berolige befolkningen, men talerne er ofte uden et egentligt budskab. Vi skal udvise solidaritet med hinanden ved at stå sammen på afstand, siger hun. Hvad mener hun? Hun indfører ikke karantæne, men lader det være op til den enkelte at tage”afstand”. Er det afstand i supermarkedet, hun mener, eller til den nære , eller den fjerne omverdenen, og er det derfor hun har lukket grænserne? Mens krydstogtskibene stadig lander, Og hvad menes med, at stå sammen? Betyder det frivillig isolation? Danmark har ikke villet hjælpe Italien, og fremstår som nation indelukket, og mere afvisende og nationalistisk end nogensinde før, og mange danskere synes at kunne lide det!

»Vi beder de svageste om at være de stærkeste.« og ‘Danmark står sammen ved at holde afstand,’.’Meget hviler på danskernes skuldre’ og ‘anden halvleg bliver også svær’, og som allerede nævnt under Covid-19 Mette Frederiksen advarer danskerne. En ny virkelighed venter på den anden side af Corona! Hvilken virkelighed står hen i det uvisse, og hvad menes med, at Danmark åbner efter Påske vides ikke. Der er mange ubekendte, og hvorfor ikke sige tingene som de er, så vi alle kan forstå hende.