Planer for udbygning af Kuglegården

Kuglegården fra 1748 på Arsenaløen blev solgt af Forsvaret i 2016 til Mogens de Linde. Tanken var at indrette et hotel i bygningerne. Kuglegården i dag Beslutningen ses her.

Nu er de ny planer for området, som ligger op til Papirøen.

Kuglegården skal udbygges med 5 Proviantskure med saddeltag, som skal ligge ud mod Trangraven (se foto), og modsat Trangravshuse, som skal opføres i samme byggestil som Masteskurene på den modsatte side af Proviantmagasingraven. Planerne er offentliggjort i en Pressemeddelelse.

Strammere regler for udlejning af ens bolig

Christianshavn rummer mange små 2 værelses boliger, som i dag ofte anvendes af ejerne til korttidsudlejning. I sær udlejning via Airbnb portalen er populært. E/F Aladdin er en af byens største ejerforeninger med overvægt af 2 værelses boliger.

Et nyt regelsæt for korttidsudlejning, forslået af EU, synes nu at være på vej. EU forslår, at selskaber, som driver korttidsudlejning, fremover skal dele flere data med de nationale myndigheder. Det gælder blandt andet oplysninger om antallet af brugere, og om antallet af brugernes antal overnatninger.

Krisen kradser i den københavnske hotelbranche.

Hotel N.H. Copenhagen på Christianshavn er for tiden agressiv på internettet med priser på 1.308 kroner for en overnatning.

Samtidig, så er en direkte reservering billigere end den pris de amerikanske mellemled, som fx Hotels.com forlanger for det samme produkt.

Hotels.com giver i dag en medlemsrabat, men kan som mellemhandler åbenlyst ikke sikre hotellerne den lovede belægning, og bliver dermed alene et fordyrende led.

Bemærk prisforskellene.

NH Collection Copenhagen er et nyt 5 stjernet hotel nyindrettet i Ørkenfortet op til Knippelsbro.

Andre muligheder på Christianshavn er Søkvæsthuset i Overgaden oven Vandet, og Kuglegården på Arsenaløen.

Turisterne fravælger København som destination

En fald i antallet af hovedstadens turistbesøg på 433.000 personer eller 43% fra 2019 til 2002 kan mærkes, og rammer ikke kun byens hoteller. Faldet kan mærkes i flere sektorer. Lufthavnen selvfølgelig men også restauranter, museer, forlystelser, taxa branchen, byens sight-seeing aktører som busser, cykeludlejning m.m., og de eksklusive butikker i City.

En beregning fra Horesta viser. at Region Hovedstaden i 2022 har mistet mere end 1 mia. kroner i indtægter på tab af turister fra Asien og Nordamerika. Sammenlignes med 2019 gav denne gruppe en indtægt på 2,4 mia. kroner, og opbremsningen synes ikke at være slut.

Prisniveauet i Danmark kan være en medvirkende årsag, og den danske inflation er rekord høj sammenlignet med lande sydpå, hvor fx Frankrig har rekordbelægning. Så det kan have lange udsigter at få vendt udviklingen. Du kan læse mere på TV 2 Lorry.

AirBnb, den stigende inflation og udlejning.

Kan udlejning afbøde de stigende inflationsudgifter. Det synes at være tilfældet i Frankrig. Men hvordan ser det ud i Danmark? Det ved vi ikke, og vi ved heller ikke hvilken den om sig gribende AirBnb udlejning på Christianshavn har indvirkning på bydelens liv.

På boligmarkedet har forældrekøb været udbredt gennem mange år, og efter endt studietid er boligen ofte brugt til udlejning gennem AirBnb. Det har haft den konsekvens, at mange af Københavns og ikke mindst Christianshavns billige boliger er forsvundet, som følge af forældrenes friværdier.

I perioden fra 2000 til 2018 steg antallet forældrekøb fra 4.000 til 8.300 i Københavns Kommune og fra 630 til 1.340 i Frederiksberg Kommune, men efter 2020 er salget gået tilbage.  Salget er faldet med henholdsvis 16% og 35 % i de to kommuner.

Faldet skyldes flere ting. Generelle prisstigninger, en forringelse af skattefordelene indført primo 2021 og samtidig er udbuddet er lavt, da der er færre egnede boliger. Det forringer mulighederne for at finde en bolig til en pris, forældrene kan betale,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Men med Covid er der også her sket et fald, og de privatejede boliger udlejes med store rabatter, men dog stadig til høje priser. Og der kan være mange penge at tjene via AirBnb. AirBnb lejer ud på dags- / uge- eller månedsbasis, og de har de første 15 sider i deres katalog på internettet med boliger på Christianshavn, i Middelalderbyen og først på Amager på plakaten.

De udlejes på denne måde :

Indre By er det gamle bydels hjerte i København. Det er her hvor turister tager hen første gang de er i København, for at tage billeder af de ikoniske bygninger og royale paladser. Men det er mere end bare et stykke museum. Her finder du nemlig også en del livlige barer og pubs og indbydende cafeer i midten af Indre By, sammen med de farverige facader ved Nyhavns havn, hvor de små jazzklubber er i perfekt symmetri med de udendørs ølsteder i sommerperioden. Hvis man skal shoppe, er Strøget stedet du skal tage hen, med dens mange populære butikker. Hvis du/i er skal afsted på familieferie, skal i overveje at finde et sted tæt på den store forlystelsespark Tivoli.

Søger du som ung studerende en billig studiebolig, så ser det derfor ved årets studiestart i 2022 mere sort ud end nogensinde før, hvis ellers boligen skal ligge på Christianshavn, hvor der ellers er rigtig mange små lejligheder, og i Indre by men de er optagne til andre formål. 

Vi har skrevet om problemet med AirBnb og priser på Christianshavn før.

I 2022 koster det at leje en lille AirBnb 2 værelses på 44 m2 42.000 krpå månedsbasis på Christianshavn med tillæg af et servicegebyr på 2.508 kroner. Rabatten oplyses til at være 18.900 kr. Prisen synes at være yderligere nedsat i februar til 18.000 kr. for 7 dage.

En AirBnb indtægt i denne størrelsesorden kan modvirke eller afhjælpe de ekstra udgifter den voldsomme inflation pålægger husholdingerne.

Hvilken fremtid har turismen i København.

Turismen i de europæiske storbyer har mange steder gjort hverdagslivet surt for byernes indbyggere. I København har den i sær sat sit præg på bylivet i den Indre by og på Christianshavn, men samtidig gjort livet surt for de mange studerende, som hvert år jagter en studiebolig tæt på Universiteterne.

Den internationale turisme i København har endnu ikke nået niveauet fra før Corona, men hotellerne melder alligevel om stor fremgang i 2022, men den skyldes primært en stigende indenlandsk efterspørgsel.

Om den internationale turisme vender tilbage til København i samme omfang som tidligere, og hvornår, det må tiden vise, men foreløbig har Covid sat en prop i flytrafikken, og krigen i Ukraine har sat en prop i de mange krydstogtskibe som anløber København, som oprindelig havde Sankt Petersborg som den endelige destination.

Nyhavn et populært turistmål for de fleste

Den stigende turisme medfører problemer i mange europæiske byer, og er ikke kun et dansk fænomen. I Frankrig tæller de 85 mio. udenlandske turister om året, et tal som forventes at stige til 100 millioner til næste år.

Frankrig melder allerede på dette tidspunkt total udsolgt i 2022, så for en udlænding er det nærmest blevet umuligt at opdrive en ledig feriebolig i alle sektorer noget steds i landet, og det er blevet dyrt.

Måske er det derfor tilstrømningen af hollandske campister i sommeren 2022 har søgt til Danmark, hvor turismen lever i bedste velgående.

I New Zeeland har udviklingen affødt en debat om købedygtige turister : New Zealand wants to attract wealthy tourists, not those who spend $ 10 a day De ønsker Ikke flere backpacker turister. Om vi vil se de samme tendens herhjemme må tiden vise.

København på vej mod overturisme. TV 2/Lorry den 23.08.22

Backpacker turismen er under angreb fra turismeindustriens organisationer, men det er et åbent spørgsmål om Tivoli, Middelalderbyen og den lille havfrue stadig er tilstrækkelige trækplastre for de mere velhavende og pengestærke turister fremover? Fremtiden synes usikker.

Line Barfoed vil afskaffe krydstogtskibenes anløb i Københavns havn

I august 2022 kan det konstateres, at anløb af krydstogtskibe i København er faldet som en direkte følge af krigen i Ukraine. De kan ikke længere kan anløbe Sankt Petersborg, som har været den primære destination for de fleste. Et par dage før kommunalvalget blev afholdt fremsatte Enhedslisten et forslag om at helt forbyde anløb af krydstogtskibe i København.

Vi mener, at det er nødvendigt helt at omlægge turismen til at blive mere bæredygtig. Derfor skal vi forsøge at tiltrække turister, der er i byen i længere tid ad gangen, og som ikke bare skal forbi Den Lille Havfrue, fortalte hun til debatten i TV 2 Lorry, og uddybede:

– Vi står i en klimakrise, som Christiansborg ikke ser ud til at kunne læse, og derfor er vi nødt til selv at gøre noget i København.

I forbindelse med kommunalvalget har Enhedslisten offentliggjort en klimaplan med forslag om, at byens borgere enten tilbydes 3 års gratis offentlig transport, eller de skal tildeles en elcykel såfremt de dropper bilen. Dertil kommer flere fartbegrænsninger for biler rundt om i byen.