Franske spisesteder for de frankofile.

La La La, Strandgade 98 – enkelt fransk inspireret køkken.

La La La skriver. Restaurant La La La er en fransk perle på Christianshavn Yndede, klassiske egnsretter tilberedes med lokale grøntsager – enkel, veltillavet mad af gode råvarer.

Fransk Madkultur

Café Wilder, Wildersgade 56.

Intim “pariser” atmosfære og fransk inspirerede retter i det Christianshavns boheme kvarter i Wildersgade og Sankt Annægade

Fransk Bistro når det er bedst

Det kræver man bevæger sig til den Indre By og besøger Bistro L’équitation nationale, Lars Bjørnsstræde 12 – FrokostAften – og ingen take away Det måske mest kendte franske køkken i København.

De klassiske franske specialiteter på menukortet i en bred vifte fra HORS’DEUVRES, KØD, FISK & SKALDYR, Fruits de Mer og selvfølgelig OSTe OG DESSERT. Dagens ret, en PLAT DU JOUR er fast inventar på Københavns sikkert bedste franske restaurant.  Her ses frokostkortet hentet i december 2022.

Bistro siges iflg. L’Equitation Nationale at stamme fra russisk. Betyder hurtigt – med andre ord et sted, hvor du hurtigt og uformelt kan få stillet din sult! Det være sig på alle tider af døgnet. L’équitation nationale begynder frokostservering kl. 11.30 og aften fra kl. 17.00

Restaurant Kanalen, Wilders Plads 2,

Engang kendt for deres franske køkken, og som en af de første eksklusive restaurationer på Christianshavn, men om det er Covid eller tidsånden, så har de skiftet den franske menu ud med et mere nordisk orienteret menukort. Se menukortet. Døm selv.

Det eksklusive & de udendørs spisesteder

Nordisk Råd om Nordisk Mad.

I 2004 skrev 12 nordiske kokke et manifest for det nye nordiske køkken. I dette manifest slog kokkene fast, at det nordiske køkken sagtens kan sammelignes med de bedste køkkener i verden, hvad angår smag og særegenhed, men også i sin stræben efter den kvalitet og charme, som regionale køkkener har.

Restaurant KADEAU – Wildersgade 10 B

Dansk Gourmet restaurant. Intim atmosfære. Plads til 24 spisende gæster. Åben pejs. Nordisk Køkken med 1 Michelin stjerne. Bornholm i København er for tiden den eneste restauration med Michelin stjerne i bydelen efter Noma er flyttet.

ASADOR ægte argentisk Grill

Andre muligheder er No. 2 s nordiske køkken eller restaurant Nærvær som er gourmet med Middelhavsinspiration.

Dansk Madkultur

Helårsspisesteder Udendørs

Roman Osterian, en rustik restaurant

Italienske madoplevelser på Christianshavn.Pizza

Restaurant Rufino Osteria residerer i den nu hedengangne frokostrestaurant Christian IV tal på hjørnet af strandgade og Torvegade De skriver : “Our concept is based on the origin of the Traditional Roman Osteria, where Sociability plays a protagonist role to enjoy great Food and Wine.”

Ristorante, Trattoria, Osteria og Pizzeria

 • Ristorante. Kvalitet er nøgleordet, og er i den dyre ende af de fire typer.
 • Osteria er det rustikke italienske landkøkken med god vin.
 • Tratoria er en Bistro. Samme kvalitet men mere enkelt og billigere.
 • Pizza bages i en stenoven og har mange forskellige ansigter.

l’Altro, Torvegade 62 – i dag lukket

I 2005 var Era Ora restauranten i Torvegade blandt de første til at introducere det rustikke italienske køkken i bydelen. Era Ora flyttede ud, og l’Altro flyttede ind, begge drevet af Elvio Milleri, som siden valgte at gå på pension. Og konceptet blev for en stund videreført af Valerio Marandola og Marcello Rosato, som byder indenfor.

L’Altro skriver / skrev på deres hjemmeside:

Hos os på L’Altro skal man ikke forvente sig almindelig restaurationsmad, men hjemmelavede retter fra det centrale Italien, der serveres i en afslappet og hjemlig atmosfære – en moderne udgave af en “anti-ristorante”. Til dagligt er det ’long time friend’ Mario Pastore, som tager imod dig ved hoveddøren, og Marcello Rosato og Jessica Pagliara, der står bag kødgryderne. Tilsammen udgør de din italienske ’famiglia’ i Torvegade, og hele flokken vil hjertensgerne adoptere dig!

Ny italiensk restaurant på Wilders Plads UNDICI

Værkstedsbygningen, et overlevn fra B&W, stod til nedrivning men er foreløbig reddet af Københavns Kommune.

Italienerne er især kendt for deres store madglæde, og det italienske køkken er elsket og populært verden over. Nedenfor lidt om det italienske køkken.

Gelateria er is varianter

Paninoteca/Panetteria er en italiensk sandwich

Caffé/Bar

Her drikker italieneren sin kaffe. For italienerne er det også her, de spiser morgenmad, som traditionelt består af en cappuccino og en brioche, det italienske ord for croissant. Italienske cafeer tilbyder fofte kager og sandwich eller lune retter til frokost.

Fisk, sushi, tang, tofu & blæksprutte

Japan er set med europæiske øjne på mange måder utraditionel, og madkulturen er meget forskellig fra den levevis vi kender

En japaner spiser mange fiskeretter, og udfordrer smagsløgene fra morgenstunden

Da et morgenmåltid består af salte, søde og sure indslag, af kogte ris, af miso-suppe, tilberedte grøntsager, fisk og æg

Morgenbordet ligner derfor ikke det vi typisk forbinder med Brunch i Europa

Til gengæld kender de fleste JapanskeSushi

 1. Sushi Saiko, Sankt Annægade 3 B
 2. Letz Sushi, Ovengaden neden Vandet – kæde

Japansk tradition

Christianshavn er ikke kun NOMA.

De mere specielle spisesteder på Holmen, på Refshalevej & på Refshaleøen

Restaurant Noma & restaurationen 56° ligger begge på Refshalevej. Adressen på 56° er i dag Krudtløsbvek 8- Charlotte Amalies Bastion. 56° afholder musikaftener.

Refshalevej fra Prinsessegade til Refshaleøen langs indersiden af Christianshavns Vold ligger ud til Laboratoriegraven og Erdkehlgraven, og de kunstigt anlagde øer på Holmen. Her ligger Noma i svinget ved Krudstlønsvej mens 56° er flyttet fra Frederiks Bastion på Refshalevej til Krudtsløbsvej på Charlotte Amalies Bastion.

Men Noma lukker sin restaurant, for indehaveren har ny vilde planer.

Arsenaløen.

Hotel Kuglegården – Mogens de Lindes projektet er udsat eller måske annulleret. Nedenfor er et nyt projekt som skal supplere den tidligere Forsvarskommandos bygning aftegnet.

Nyt projekt omkranser Kuglegården

Base Camp, nabo til Netto på Arsenaløen er lukket ned som spisested forever. I dag Fitness Center

Holmen

Langebrogade ved kajen op til Langebro

Børn elsker Whopper & Big Mac.

McDonald, Kentunkey Fried Chicken & Burgerking kender vi alle. Men Hamburgers fås i mange afskygninger på efterhånden de fleste restauranter. Her ses et par stykker:

 • Café Wilder, Wildersgade 56 – Velkendt christianshavner Bistro
 • Sofiekælderen, Ovengaden Oven Vandet – Jazzmusik, spisested og værtshus
 • Nemoland, Christiania – Café på Christiania
 • Café Oven Vande, Ovengaden Oven Vandet – Bistro ved Frelser Kirken
 • Fish Art – Papirøen – Copenhagen Street Food er i dag lukket.
 • Boat House, Strandgade 85 A – Restaurant med Burgers & Pizza
 • Gasoline Grill, Strandgade 95 – Broens Gadekøkken
 • Polp Burger – Strandgade 108 – Noma Burgeren.

Boathouse ligger på Krøyers Plads, og vælg mellem Burger & Pizza. De tænder grillen om sommeren og serverer direkte fra kanten af havnen. Inden for lever Californien og Asien i smuk symbiose, hvilket afspejler sig i menuen..

Gasoline GrillI blev til på en gammel benzintank i Indre i 2017, og i dag findes Gasoline Grill seks steder i byen.  Menuen er økologisk, kødet friskhakkes in-house hver morgen, og kortet rummer kun fire forskellige & en hot chicken sandwich.

Polp Burgere er kreeret af Restaurant Nomas ansatte, og denne burgerbar ligger i forlængelse af Broens Gadekøkken. Klassiske burger og vegetariske er på menuen.

Pizza, Pitabrød & Wraps udsalg har også Burgerboller på menukortet

Pizza & Sandwich. Det hurtige måltid.

PIZZA, PITA BRØD & WRAPS

Hvis ikke en Pizza, så måske en Sandwich eller en Whopper.

Sandwich & Burgerbollen fås de fleste steder

Sandwichbarer er specialisterne

En sandwichbar er i reglen en butik måske et lille spisested der sælger færdigsmurte sandwich, flutes, salat m.m

Frokost sandwich

Vandkunsten Sandwich (siden 1991), Torvegade 29

De skriver . Er baseret på et hjemmelavet koncept. Inspirationen er fundet i det italienske køkken som er rigt på grøntsager og lækkert brød. Der er fokus på at bruge råvarer eller kombinationer af råvarer som adskiller sig fra de traditionelle sandwichbarer. Det er med til at gøre konceptet anderledes, spændende og smagfuldt. 

Blue House Torvegade 34 C

Sanwichbar, mange varianter og panini style. De skriver : er ikke kun en af Københavns populære sandwichbarer, men muligvis også Danmark ældste. Vi har i 3 årtier leveret velsmagende sandwich til private & virksomheder samt catering til møder og alle slags arrangementer.

Se Brunch & Bagerbrød. – Sandwich er i sortiment hos de fleste take away køkkener.