PFA flytter til nyt domicil i Nordhavnen

PFA, med domicil i Nordhavn, har et nyt på tegnebrættet. Det skal placeres i forlængelse af et DFDS-hovedkontor placeret på Marmormolen, hvor også FN har til huse.

Kontorhuset skal være på 13.000m2 med plads til 500 til 600 kontor arbejdspladser, et mødecenter, og en større kantine som skal kunne rumme et par hundrede personer. Huset får en p-kælder, og i gadeplan skal der være plads til butikker.

Marokkos hash populært i Danmark

Ifølge en undersøgelse fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet er der omkring 50.000 danskere, der har et misbrug af hash.

Ifølge samme undersøgelse har ca. 17.000 unge i Danmark under 25 år et hashmisbrug.

Hash på det danske marked menes primært at stamme fra Marokko, som betragtes som verdens førende producent. I hvilket omfang hash fra Afghanistan udbydes på det danske marked er uvist. Landet er kendt for sin dyrkning af i sær opium, og er det land i verden, der producerer mest. Hovedparten bearbejdes til heroin og smugles derefter ud af landet via Pakistan, Iran eller Centralasien for at ende på gaden især i Rusland og i Vesteuropa.

Fællesmøde om Pusher Street svigtede.

Christianias omkring 800 beboere skal på et fællesmøde søndag den 15. august tage stilling til, om de skal forsøge at lukke hashhandelen ned. Flere og flere af beboerne i dag er bange for det kriminelle miljø deres børn vokser op i. Et problem som har stået på i snart lige så lang tiden som krigen i Afghanistan. Foreningen Christianias Naboer er skeptiske.

Desperate familier. Berlingske.

Og deres skepsis blev ikke gjort til skamme. Ingen konsensus om hashmarkedets fremtid, da de omkring 300 fremmødte christianitter til dagens fællesmøde så sig ude af stand til at lukke hashmarkdet. Endnu engang.

Se Christiania billeder på Christianshavnernet

Natur eller boliger på Lærkesletten

Den 10. august skulle Byretten have afgjort klagesagen om byggeriet, og det samme skulle politikerne i BR. Skal byggerriet på Lærkesletten i Ørestad stoppes eller må byggerriet fortsætte. Politikerne vil forlods ikke acceptere at sagen er politisk, den er alene juridisk.

Den 17. august fik klagerne medhold i Byretten, men:

Apropos den krævede sikkerhedsstillelse på de 2 mio. kroner, så blev de indsamlet på mindre end to døgn.

Læs mere på TV2 / Lorry.

Bygherre overvejer næste skridt

Efter nederlaget i Københavns Byret stopper det københavnske kommunale selskab Fælledby indtil videre med jordarbejde og nedrivning. “Afgørelsen kommer bag på Socialdemokratiet, og kalder på bedre overblik over, hvad politikerne kan beslutte, siger den politiske ordfører på Københavns Rådhus”. Politiken.

Den 13. september har DF i BR meldt ud, at tiden er løbet fra byggeprojektet, og siden har DF sagt fra overfor projektet. Nu afventer vi Københavns kommunes svar på Lærkeslettens fremtid.

Christianitterne synes nok er nok.

De første et hundrede ud af de omkring 700 voksne christianitter er klar til at gøre op med den ulovlige hashandel på Staden.

Christianitterne er ikke modstandere af hash, men de er imod den kriminalitet som følger i kølvandet, og flere nu har fået nok. En ny generation er vokset op, og den ny generation synes at være mindre tolerant over for hashsalget end den ældre, hvilket er kommet udtryk efter drabet på en af Fristadens egne børn fandt sted forleden dag, hvor en n ung christianit på 22 år blev dræbt i Pusher Street. Drabet er omtalt i et andet indlæg. Fristaden har i 2021 registreret omkring 250 børn, Der er indkaldt til fællesmøde om fremtiden søndag den 15. august.

Ragnarok truer hyklerriet

En af fristadens professionelle pushere advarer: En lukning af hashsalget vil få store konsekvenser. Også for christianitterne selv. Det vil betyde, at dele af turistindtægterne vil forsvinde, og det vil flytte hashhandlen ud på Københavns gadehjørner, hvor der vil opstå vold og skyderier, og folk med barnevogne vil blive spurgt om hash,

Socialdemokratiet i København kræver fri hash igen igen

Det er endegyldigt slut for Fredens Havn

Erdkehlgraven langs med Refshalevej, ved indsejlingen fra Københavns Havn, hvor turistbådene fra Canaltours runder pynten på Holmen, har gennem nogle år været belejret af miserable sejlbåde, flere af dem forladt og sunket. Flere har dog været anvendt som bolig for en række såkaldt skæve eksistenser, men nu er det slut. Se mere på siden Christianshavns Demokrati

Området langs Refshalevej ind mod byen hører under Kystsikringen, og fast ophold er ulovligt. Modsat Erdkehlgraven ligger Stadsgraven. Fredens Havn har her slået lejr, og har gennem alle årene fremstået uhumsk, som har forstyrret kommunen og beboerne på Holmen, men ingen har haft råd til at gribe ind.

Med Statens hjælp er det lykkedes at finde de 26 mio. kroner, som skulle bruges for at rydde området, og i 2020 er det så endelig lykkedes at få bugt med den ulovlige beboelse, først en tur i Byretten, og siden i Landsretten, og undervejs er der ryddet en del op i de mange skibsvrag.. TV2 Lorry

På trods af en tidsfrist fastsat til den 1. oktober 2020 lå der uændret flere af de sejldygtige både tilbage. TV 2 har lavet en tv udsendelse om de skæve eksistenser og hele forløbet, som for tiden kan ses tå TV2 Play

I januar 2022 er de sidste rester af Fredens Havn fjernet.