Politiet har ikke løftet bevisbyrden og afvises af Retten.

»Sagen er jo afgjort med en helt konkret begrundelse, som er udtryk for, at anklagemyndigheden ikke har løftet bevisbyrden,«

Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet.

»Det er sådan set underforstået i dommen, at det ville have været muligt at idømme et opholdsforbud, hvis beviserne havde været stærke nok for, at tiltalte stod bag den organiserede hashhandel.«

Ikonisk byhus i Overgaden n/Vande til 48 mio.

Ikonisk Christianshavner byhus, fantastisk beliggende direkte til og med udsigt over Christianshavns Kanal til Vor Frelser Kirkes tårn midt i det idylliske Christianshavner miljø, inderhavnsbroen med hurtig forbindelse til City og med et utal af spisesteder, cafeer og barer i gå afstand. Ejendommen er opført i 1908, med facaden som et integreret led i gadens husrækker. Ejendommen fremstår yderst velholdt med pudset vinrød facade, hvidmalede sprodsede vinduer og manzardtag med røde tegl. 

Hvis man ankommer til ejendommen ad søvejen kan man lægge båden til ved ejendommens ca. 10 meter lange private bolværk og blot krydse den charmerende karakteristiske brostensbelagte Overgaden Neden Vandet.

Se den hos mægler Jan Fog.

Fredningen af Nyholm og Søminen udvides.

Fremtiden for Nyholm er stadig uafklaret, men nu bliver de eksisterende fredninger udvidet. Det oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse, og det vil være begrænset, hvor mange nye bygninger, der vil kunne blive opført inden for de fredede omgivelser på Nyholm, såfremt fortællingen området fortsat skal kunne forstås og opleves.

Store dele af Nyholm på Holmen er fredet. Det gælder blandt andet Vestre og Østre Takkelagehus fra 1729, Mastekranen, der blev bygget fra 1748 til 1751, og Schrødersee’s monument på Batteriet Sixtus, som blev opstillet i 1804.

Fredningen udvides med Vagt- og Vaskebygningen på Elefanten, der blev bygget i 1938 af arkitekt Jens Klok, og med Hovedvagtens nære omgivelser.

Også Eskadrevej 3-7, hvor man finder Torpedobådskamrene og Torpedomagasinet, og hvor nord- og østlængen blev bygget i 1910 ved arkitekt Olaf Schmidth, mens sydlængen blev bygget i 1931 under arkitekt Chr. Olrik er med. Derudover er Torpedoværkstedet fra 1938-54 af Jens Klok med tilhørende beskyttelsesrum med i fredningen i udvidelsen.

Ved udgangen af 2020 afholdt Slots- og Kulturstyrelsen en høring om den eksisterende fredning. Høringen blev forlænget frem til den 28. oktober 2021., og ved udløb udløb havde Slots- og Kulturstyrelsen modtaget 11 høringssvar, som er lagt til grund for udvidelsen.

Læs mere på SLKS – Se også fotos fra Nyholm

Det Hvide Snit anker dom i Byretten til Landsretten

Den almene afdeling Lejerbo afdeling det Hvide Snit, i dag Bo-Vita, har i en længere årerække afspærret den fri adgang til havnekajen i Strandgade på Christianshavn.

Kajen har alle dage været til fri afbenyttelse, og de tabte naturligt sagen om afspærringen af arealet i Byretten, men har af uransagelige grunde anket dommen til Landsretten.

Nu er der opstået tvivl om advokatregningen. Skal lejerne i alle afdelinger betale for retssagen, eller er det kun lejerne i det Hvide Snit?

Skal udgiften dækkes over huslejen, eller har afdelingen en forsikring som vil acceptere at dække sagsomkostningerne? Det er, som det er for vane i almene boligselskaber,, boligorganisationen som bestemmer på lejernes vegne og regning. Læs mere på BT.

Smartphones pålægges ny afgift

Fra 1. januar 2022 bliver det dyrere at købe smartphones, tablets og bærbare computere i Danmark.

Ny enheder pålægges en afgift som en konsekvens af den såkaldte blankmedieordning, der skal kompensere kunstnerne for piratkopiering.

Blankmedieordningen har omfattet blanke cd’er, dvd’er, usb-nøgler og andre selvstændige lagringsmedier, men udvides med 45 kr. på smartphones, computere og tablets. Harddiske som rummer mindre 128 gigabyte får en afgift på 4 kroner, større harddiske 16 kroner.

Kilder: TV Lorry, som har Ritzau, Transportministeriet, forbrug.dk, B.T, netmagasinet Input og Kulturministeriet som kilder.