Betalingsmuren har ramt lokalaviserne

Ørestad Avis har lagt dens indhold bag en betalingsmur. Spørgsmålet er. Hvad gør Christianshavneren.

Reklameindtægter er i de fleste medier stagnerende, læsertallene faldende, og selv de mest trofaste annoncører er med den voldsomme inflation blevet tilbageholdende.

På Christianshavn udgiver folkene bag lokalavisen avisen gratis. Avisen er baseret på frivilliges indsats, på gratis redaktionslokaler, og avisens udgifter til trykning finansieres såvidt vides alene af avisens annonceindtægter.

Når Ørestad Avis ikke længere kan og vil levere gratis, og bruger dens “Overlevelse” som begrundelse, er spørgsmålet også aktuelt for Christianshavneren! Du kan her her læse Ørestad Avis’s begrundelse.

Tidligere nyheder bragt på hverdagsnyt

En opsamlingstråd for tidligere nyheder.

Christiania

Christianitterne får tæv af rocerne i Pusher Street

En 15-årig dreng blev mandag aften den 24.10 anholdt på Christiania, idet han agerede vagt for den organiserede hashhandel i og omkring Pusher Street.

En 57-årig mand er mandag den 24.10 blevet stukket med en spids genstand, men ikke en kniv, oplyser Københavns Politi til TV 2. En anden 51-årig mand er anholdt og sigtet.

Kunst & Kultur nyheder.

Generelle nyheder

Busbetjeningen af Christianshavn er under al kritik.

Fristaden, en del af Christianshavns Vold.

Københavns Kommune administrerer Christianshavns Vold fra Kalvebod Bastion ved Langebro til Bådsmandsstræde. Staten ejer fra Ulrichs Bastion til Quintus bastion på Nyholm. Stadsgraven eller voldgraven udgør 19 ha.

De 12 bastioner, som alle vender udmod voldgraven er en del af Københavns forsvarsværk. Staten har solgt flere bastioner, og nu også solgt til Christiania, som med aftalen om almene boliger er blevet ejere af den del af anlægget som har været besat af Fristaden. Hele voldanlægget er dog fortsat fredet. Christianshavns Vold

Christiania billeder

I Ørestad står 7 P-huse tomme

14.10.2022. Cebra har vundet By & Havns planlægningskonkurrence, som skal mere skabe liv med et forretningskvarte i det ret kolde og identitetsløse kvarter på Hannemanns Allé, hvor 3 P-huse af de 7 i Ørestad Syd omgiver Royal Arena Copenhagen.

14.11.2021. I Ørestad driver By & Havn 7 P-huse – parkering – en vigtig indtægtskilde for selskabet, og flere er på vej. Problemet er belægningsprocenten.  Kun Richard Mortensens P-hus har en belægningsgrad på over 50 % døgnet rundt.

De andre står halvtomme både nat og dag, men er til alternativ brug, siger by & Havn. Ørestad Avis.

Ny park på Dokøen får underjordisk parkering

Nyt parkprojekt ser dagens lys på Dokøen med Operaen

Projektet har hentet inspiration i både Frederiksberg Have og Botanisk Have, og skal repræsentere årstiderne, som er tænkt med i beplantningen. Nøgleordet har været diversitet. Parken er døbt Opera Parken og har som omdrejningspunkt en café, som skal afspejle seks temaer: En engelske have, en hvid nordisk skov, en rød nordamerikansk skov, en egeskov, og sluttelig en kirsebærlund med et tropisk væksthus i parkens midte. 

Forslaget om en park indgik som projekt i 2017, hvor det erstattede den i kommuneplanentiltænkte anvendelse, og er nu på vej til at blive til virkelighed. Holmen

Events, Kunst og Kultur i City.

De vigtigste Kunst, kultur & festivaler i København 2023, hvor flere medfører trafikafspærringer af Christianshavn & Indre by.

Jonas Vingegaard er med sejren på Champs Elysées årets vingesus. Tour de France på dansk grund blev en succes for Touren og for Danmark, men det ændrer ikke på, at der afholdes mange events året rundt, marathon, bilvæddeløb med mere, og de fleste er til stor gene for byens borgere.

Cykelløbet Tour de France havde i 2022 start i København. Over 3 dage fra den 1. til den 3. juli blev løbet kørt i Danmark, og blandt andet var broen over Storebælt på et tidspunkt lukket i flere timer. Det var en succes, men de mange events er til stor fortrydelse for byens borgere.

Tidligere nyheder bragt som hverdagsnyt