Lokalaviserne er under økonomisk pres

Der gælder Ørestad Avis, som har lagt indholdet bag en betalingsmur. Det gælder Bryggebladet, som har igangsat en indsamling, og spørgsmålet er: Hvad gør Havnens øvrige lokalaviser.

Lokale nyheder udgives af Havnefronten & Christianshavneren. City Bladet & Amager Bladet begge opslugt af København LIV.

Reklameindtægter er i de fleste medier stagnerende, læsertallene faldende, og selv de mest trofaste annoncører er med den voldsomme inflation blevet tilbageholdende.

På Christianshavn udgiver folkene bag lokalavisen avisen gratis. Avisen er baseret på frivilliges indsats, på gratis redaktionslokaler, og avisens udgifter til trykning finansieres såvidt vides alene af avisens annonceindtægter.

Når Ørestad Avis bruger avisens “overlevelse” som begrundelse, så burde spørgsmålet også være aktuelt for Christianshavneren!

Begrundelsen.

Sidste nyt fra Pusher Street

Opsamling af episoder i Pusher Street på Christiania

Christianitterne er selv en del hashmarkedet

08.08.2023

20.04.2023 : En syrisk dreng på 17 år fik 60 dage og risikerer udvisning

24.10.2022 : En 15-årig dreng blev mandag aften anholdt på Christiania, idet han agerede vagt for den organiserede hashhandel i og omkring Pusher Street.

24.10.2022 : En 57-årig mand er mandag blevet stukket med en spids genstand, men ikke en kniv, oplyser Københavns Politi til TV 2. En anden 51-årig mand er anholdt og sigtet.

Kunst & Kultur nyheder.

Hvem ejer Bastionerne i Kbh.

Københavns Kommune administrerer en stor del af Christianshavns Vold. Fra bastionen, Kalvebod Bastion ved Langebro frem til Bådsmandsstræde. Staten ejer fortsat fra Ulrichs Bastion til Quintus bastion på Nyholm. Sophie Amalie er solgt

Stadsgraven eller voldgraven udgør 19 ha.

De 12 bastioner, som alle vender udmod voldgraven er en del af Københavns forsvarsværk.

Christiania billeder:

Christiania billeder

I Ørestad står 7 P-huse tomme

14.10.2022. Cebra har vundet By & Havns planlægningskonkurrence, som skal mere skabe liv med et forretningskvarte i det ret kolde og identitetsløse kvarter på Hannemanns Allé, hvor 3 P-huse af de 7 i Ørestad Syd omgiver Royal Arena Copenhagen.

14.11.2021. I Ørestad driver By & Havn 7 P-huse – parkering – en vigtig indtægtskilde for selskabet, og flere er på vej. Problemet er belægningsprocenten.  Kun Richard Mortensens P-hus har en belægningsgrad på over 50 % døgnet rundt.

De andre står halvtomme både nat og dag, men er til alternativ brug, siger by & Havn. Ørestad Avis.

Landstrøm til krydstogtskibe på pause

By & Havn i ny skandale sag. De kan mod forventning ikke levere landstrømsanlæg som skulle nedbringe forureningen på Langelinie og Oceankajen. Det skyldes, at de koster mere end det dobbelte af det budgetterede.

Et kydstogtskib udleder hvad der svarer til 5.000 biler. Videnskab.

By & Havn anfører følgende begrundelse:

Landstrømsanlæg til krydstogtskibe i Københavns Havn etableres i et samarbejde mellem Københavns Kommune, By & Havn og Copenhagen Malmø Port (CMP), hvor By & Havn er bygherre på anlægget.

By & Havn har haft en samlet entreprise for et anlæg med i alt fem tilslutningspunkter i udbud – to tilslutninger på Langelinie og tre på krydstogtterminalen på Oceankaj i Ydre Nordhavn. Langeliniekajen

Der er kommet to tilbud, som begge overstiger budgettet med mere end 100 %. Derfor har By & Havn meddelt de to bydere, at udbuddet annulleres. Den højere pris skyldes bl.a. den generelle prisudvikling og kompleksiteten af udbuddet.

Havnebygmester og anlægschef i By & Havn, Hans Vasehus, fortæller, at By & Havn sammen med partnerne CMP og Københavns Kommune er enige om, at der skal gennemføres et nyt udbud.

Anløb i København (opdateret 10. april 2023)

Krydstogtskibenes anløb i Københavns Havn har på grund af Covd været i tilbagegang siden 2019, og i kommunalvalgkampen 20222 havde EL borgmester Line Barfoed et forbud mod krydstogtskibe på valgplakaten. Det er blev ikke til noget. Så forureningen fortsætter ufortrødent.

10. april 2023 : København havde i 2019 besøg af i alt 348 skibe, som havde 940.000 gæster med til den danske hovedstad. I 2023 kan København se frem til kun 289 anløb, en nedgang på 59 i forhold til 2019. Og nedgangen i anløb næste år betyder 375.000 færre krydstogtturister end i 2019.

Et 2020 uden anløb, og et 2021 med 10% af de forventede anløb. Estimatet for 2022 var 340 anløb i København i 2022, men er i marts 2023 stadig ikke oplyst.

For en rum tid er det slut med rejser til Sankt Petersborg, og krigen i Ukraine rammer turn-arounds turismen hårdt. I skrivende stund forventes 122 turn-arounds i 2023, en voldsom tilbagegang i forhold til 2019.

Søfart : København havde i 2019 besøg af i alt 348 skibe, som havde 940.000 gæster med til den danske hovedstad. I 2023 kan København se frem til kun 289 anløb, en nedgang på 59 i forhold til 2019. Og nedgangen i anløb næste år betyder 375.000 færre krydstogtturister end i 2019. Omsætningen i København anslås til 1,1 mia.

I august 2022 kunne det konstateres, at anløb af krydstogtskibe var faldet som en direkte følge af krigen i Ukraine. De kunne med krigen ikke længere anløbe Sankt Petersborg, som har været den primære destination for de fleste. Et par dage før kommunalvalget fremsatte Enhedslisten samtidig et forslag om at helt forbyde krydstogtskibe i København.

Vi mener, at det er nødvendigt helt at omlægge turismen til at blive mere bæredygtig. Derfor skal vi forsøge at tiltrække turister, der er i byen i længere tid ad gangen, og som ikke bare skal forbi Den Lille Havfrue, fortalte hun til debatten i TV 2 Lorry, og uddybede:

– Vi står i en klimakrise, som Christiansborg ikke ser ud til at kunne læse, og derfor er vi nødt til selv at gøre noget i København.

I forbindelse med kommunalvalget har Enhedslisten offentliggjort en klimaplan med forslag om, at byens borgere enten tilbydes 3 års gratis offentlig transport, eller de skal tildeles en elcykel såfremt de dropper bilen. Dertil kommer flere fartbegrænsninger for biler rundt om i byen.

Operaens park har bilerne under jorden

Nyt parkprojekt ser dagens lys på Dokøen.

Park projektet har hentet inspiration i både Frederiksberg Have og Botanisk Have, og skal repræsentere årstiderne, som er tænkt med i beplantningen. Nøgleordet har været diversitet. Parken er døbt Opera Parken og har som omdrejningspunkt en café, som skal afspejle seks temaer: En engelske have, en hvid nordisk skov, en rød nordamerikansk skov, en egeskov, og sluttelig en kirsebærlund med et tropisk væksthus i parkens midte. 

Forslaget om en park indgik som projekt i 2017, hvor det erstattede den i kommuneplanentiltænkte anvendelse, og er nu på vej til at blive til virkelighed. Holmen

Events, Kunst og Kultur i City.

Festivaler, kunst & kultur i 2023. Kulturmonitor

Jonas Vingegaard er med sejren på Champs Elysées årets vingesus. Tour de France på dansk grund blev en succes for Touren og for Danmark, men det ændrer ikke på, at der i København afholdes mange events året rundt, marathon, bilvæddeløb med flere. Senest har kommunen annonceret, at et nyt årligt cykelrace i København vil se dagens lys.

Cykelløbet Tour de France havde i 2022 start i København. Over 3 dage fra den 1. til den 3. juli blev løbet kørt i Danmark, og blandt andet var broen over Storebælt på et tidspunkt lukket i flere timer. Det var en succes, men de mange events er til stor fortrydelse for mange af byens borgere i det indre København.