Velkommen til et turbulent 2023

Vi ønsker alle vor læsere et Godt Nytår,.

I en tid hvor en barbarisk krig hærger i Europa sammen med ny covid varianter, en højspændt handelskrig med Kina, en historisk høj inflation, faldende boligpriser, højere renter, en faldende dollar, en dansk krone i problemer, faldende aktiekurser & faldende købekraft.

Læg hertil farvel til en helligdag, en forringet seniorpension med 3 års udskydelse af ens tilbagetrækning, den mislykkede ligestilling, en forringet SU & 1 årige PHD uddannelser, udhulede opsparinger, en klimakrise, en sundhedssektor på skrump & nu også giftigt drikkevand og fiskedød, men

Vi ser frem til et spændende Tour de France 2023. Løbets start er d. 1. juli 2023 i Bilbao, og afsluttes søndag d. 23. juli på Avenue des Champs-Élysées.

Den officielle rute i 2023

Årets samtaleemner

Og vi venter stadig på en afklaring af både FE Chef Lars Findsen, Tidl. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og Dukke sagerne.

I januar synes Samsam sagen, at have fået nyt liv, men tavsheden larmer..

Chr. lokaludvalgs høringssvar til TRM

Transportministeriet har sendt den strategiske miljøvurdering af udvikling af Østhavnen i høring med en frist den 9. januar 2023. Christianshavns Lokaludvalg takker for muligheden for at give sine synspunkter til kende og fremsender hermed sit høringssvar.

 • Indledende bemærkninger – side 1
 • Planen.
 • Den strategiske miljøvurderings hovedresultater.
 • Lokaludvalgets bemærkninger.
 1. Der bør snarest rådes bod på fraværet af en analyse af en stormflodsport
 2. Tiltag til at reducere trafikken i centrum og på Christianshavn må besluttes.
 3. Sivetrafik via ØRs lynetteholmtilslutning til og fra centrum må undgås.
 4. Beboerne i Østhavnen må have bedre alternativer til bilen.
 5. Østhavnen skal være åben, blå og med plads til rekreative arealer
 6. Almene boliger må prioriteres højt i udviklingen af Østhavnen
 7. Ulemperne for byens beboere burde have været værdisat
 8. Nulscenariet kunne være formuleret mere positivt
 9. Jordtransporten gennem byen skal nedbringes.
 10. Staten må bidrage til østhavnsudbygningens finansiering

Lokaludvalgets konklusioner ……. side 9

Metroens prognoser er ikke virkelighed

I 2021 forventede Metroselskabet 137 mio. passagerer, men fik faktuelt kun 73 mio.

Året endte med 73 mio. passagerer brugte metroen. Eller 64 mio. færre passagerer end forventet i prognosen.

Passagertallene var 63 mio. i 2020 og 78,8 mio. i 2019, begge års tal stadigvæk lysår væk fra prognosen, og det er absolut ikke første gang metroselskabet overestimerer passagertallene.

Det har de gjort helt tilbage fra starten i 2004. Se passagertallenes udvikling ved at bruge knappen nedenfor.

Den forkerte prognose sætter sit præg på driftregnskabet som, på trods af en statslig kompensation på grund af Covid, fortsat giver underskud, i 2021 på 11,7 milliarderkroner.

Problemstillingen for metroselskabet er, at byområderne i København ikke er tæt nok befolkede til at give økonomi i projekterne? TV Lorry. Kun bilfri bydele med højhuse er metrorentable områder.

Til salg skilte på Christianshavn

Prischeck. Den aktuelle liste over boliger til salg.

Et prischeck af de aktuelle salgspriser giver det overraskende resultatet, at hele 75 boliger i alle prisklasser i december 2022 er til salg i bydelen. I april 2023 er tallet 72 boliger til salg.

Det er samtidig svært at registrere egentlige prisfald da udbudspriserne uændret ligger på et relativt højt niveau, og det har næppe været ret meget dyrere end det er nu. Salget på Papirøen går trægt.

I Aladdin med bydelens arbejderboliger, som for kun 25 år siden kostede mindre en en halv million, koster i dag for en 2 værelses på fra 45 til 50 m2 nemt minimum + 3 millioner, men i reglen + 4 millioner.

Boliger er længere tid om at blive solgt 

I takt med at udbuddet af boliger vokser, er også udbudstiden steget de seneste måneder. Det viser tal fra Finans Danmark. Det betyder blandt andet, at den gennemsnitlige udbudstid for huse i og omkring København i november sneg sig over 100 dage. På landsplan var et hus i gennemsnit til salg i 183 dage i november mod 175 i oktober.

Bilister på Christianshavn har det svært.

Lorry skriver, at Strandgade og Bådsmandsstræde på Christianshavn topper listen i 2022 over udstedet parkeringsbder 2385 i Strandgade og 2572 p-bøder i Bådsmandstræde.

I Aladdin er der udskrevet 1173 p-bøder, men hertil kommer 387 i Prinssesegade og 634 i Ovengaden .

Samtidig synes endnu et antal parkeringspladser rundt om i København, at blive inddraget til affaldscontainere.