To ikoniske butikker lukker

Irma stiller træskoene, og fremtiden for 2 af Christianshavns lokale nærmest uundværlige dagligvarebutikker lukker. I Brobergsgade er butikken nærmest en livsnerve for mange af de 2500 beboere.

Livsnerven bliver til en Brugs. Bliver nok den mindste i landet, mens Irma på Torvegade lukker helt. Dette iflg. en liste på DR Nyheder.

Flere af Irmas populære varer beholdes i Brugsens sortiment.

Two Socks er flyttet ind i Wildersgade

Ginsmagningen fra Studiestræde har taget ophold på Christianshavn

Prøv en af vores ginsmagninger på baren. Se menuerne her, eller book bord til en ginsmagning på Two Socks Studiestræde her. Two Socks finder du i Café Lunas tidligere lokale overfor Café Wilders.

Kolumbia Christianshavn ApS

Overtager efter Spicey Kitchen.

København K fik endnu et firma, da Kolumbia Christianshavn ApS blev stiftet af Torvegade Holding ApS for et år siden. Til daglig arbejder det københavnske firma indenfor restaurationsbranchen. Anpartselskabet har selv beskrevet deres formål som følgende: “Selskabets formål er at drive resturationsvirksomhed, samt enhver virksomhed i hermed stående forbindelse.”. Det københavnske firma har adresse på Torvegade 54 st. De er stiftet i 2021, og har endnu ikke aflagt noget regnskab. og der er heller ikke registreret nogen fast revisor.  Firmaet har ingen bestyrelse, i direktionen sidder Ali Asif Butt.

Lokale visioner for Christianshavn

Lokaludvalgets indstilling på mødet den 25. januar her.

Christianshavns Lokaludvalg bemyndiger Asbjørn Kaasgaard til at sende følgende ønsker til kommunens budget for 2024 til Borgerrepræsentationen:

  1. cykelfremkommelighed i Torvegade
  2. ny indretning af Christianshavns Torv
  3. gang- og cykelstier til gavn for beboerne på Margretheholm
  4. plejecenter på Christianshavn
Læs om Lokaludvalget

Kommune og bydelsplaner https://kp19.kk.dk

Er brug af City Ringen sundhedsfarlig?

Målinger påviser, at luftforureningen flere steder i Metro Cityringen er 20 gange den forurening vi har målt på H.C. Andersens Boulevard, og vejrtrækning er flere steder i metroen sundhedsskadelig.

Den sundhedsskadelige forurening skyldes friktion fra kørsel og opbremsningen, som udløser sundhedsskadelige jernpartikler.

Historisk var byens sporvogne el drevne, en energiform som efter 40 år har fået en renæssance. Om metroen tilblivelse :

Metro historien

Det samme gælder for datidens S-tog.

Cykelrute skal have Københavner niveau

TMF forlænger aftalen med Fonden Fristaden Christiania. Partnerskabsaftalens ubrugte midler på 19,6 mio. kroner skal bruges på:

“at forvaltningen opfordres til at de ubrugte midler anvendes til at opgradere cykelstien igennem Christiania til ”københavnerniveau”, så kampesten fjernes fra cykelstien, samt at lys opgraderes til samme niveau som kommunale cykelstier.” Forslaget vedtaget

Se TMF Mødereferatet og bilag i sin helhed.

Partnerskabet mellem Fonden Fristaden Christiania og Københavns Kommune udløber den 3. februar 2023. Parterne har evalueret samarbejdet, og Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler at forlænge Partnerskabet med henblik på at gennemføre syv konkrete projekter, der kan gennemføres for de resterende midler af partnerskabets samlede budget. Disse er samlet i Partnerskabsaftale II, som er en toårig aftale, der udløber ved udgangen af 2024. Det indstilles dog, at Partnerskabets koordinationsgruppe får mulighed for at forlænge implementeringsfasen for delprojekt omkring tilskud til energirenoveringer med op til et år, til udgangen af 2025. 

Evaluering og Partnerskabsaftale II