Er sandheden bag hashsalget en anden

Den 4. maj 2023

Vold & kriminalitet har nået et uacceptabelt højt niveau, og Sophie Hæstrup Andersen er klar til at ændre lokalplanen, så Pusher Street kan lukkes.

Berlinske bringer i dag en artikel, desværre bag betalingsmur, hvor de skriver :

Hykleriet på Christiania er blevet for tykt, for det er langtfra hele sandheden, når de såkaldte fristads repræsentanter fortæller om, hvordan Pusher Street er blevet »inficeret« og overtaget af banderne.

Christianitterne påstår, at hashandelen i Pusher Street alene skyldes bander & rockerklubberne, men ifølge politiet, så står en del af Fristadens egne beboere bag, og de har alle betydelige økonomiske interesser i den organiserede handel.

Og det står ellers skrevet, sort på hvidt, i den aftale Christiania indgik i 2021, at Christiania skal understøtte kriminalitetsbekæmpelse i fristaden, og det kan ingen få til at harmonere med politiets udtalelser, som siger det stik modsatte. Talskvinden for Christiania Hulda Meier forholder sig tavs. Det kender hun vist ikke noget til, når hun bliver spurgt! Og Foldschack siger, vi kan vel nok acceptere, at de ryger en joint.

Så er aftalen nok engang ved at falde fra hinanden, da den åbenlyst og helt bevidst misligholdes?

Kriminalitet i Pusher Street vokser

Politiet har i weekenden den 25 og 26 marts igen anholdt personer for at sælge hash i Pusher Street. Søndag er 3 tre mænd blevet varetægtsfængslet, oplyser Københavns Politi. 875 personer blev i løbet af 11 måneder i 2022 anholdt i området, oplyser politiet ifølge Politiken søndag. Det er flere end i samme periode de foregående 4 år

Ny aktion på Staden onsdag den 29. marts. Opdateres

Pusher Street

Pusher Street på Christiania

Halvdelen eller flere af boderne i Pusher Street bestyres eller ejes ifølge Københavns Politi af beboere i fristaden. Boderne passes i det daglige af teenagere ned til 12 år, og sammen med de øvrige ulovlige forhold, som kokainhandel, så er udviklingen stærkt bekymrende.

I 2022 blev 34 personer under 18 år sigtet for at deltage i den organiserede hashhandel, 29 drenge og 5 piger. Tallene frem til 23. februar er 19 anholdelser. En markant stigning.