Pusher Street blev Fristadens skæbne

En menneskealder skulle gå før Fristadens beboere blev enige med sig selv om at lukke det kriminelle Pusher Street, for at gøre det til samfundets ansvar, da folk dør.

Som det første kan beslutningen meget hurtigt blive en afslutning på Christianias æra som fristed, og dernæst, hvor skal christianitterne nu forsyne sig, for de holder næppe op med at ryge! Fri hash synes ikke at ligge i kortene .

Hashmarkedet forsvinder nok ikke lige med det wums. Ikke mindst mange på farten har for vane at afslutte dagen ved at runde Prinsessegade, og mon ikke det fortsætter en rum tid.

Fristaden og nyt blod.

Ikke så snart er beslutningen om at lukke for hashmarkedet taget, så trænger et andet problem sig på, og operation Plankeværk fra marts måned er igen bragt i spil.

Mette Prag om Christianias boligorganisation.

Skudepisode igen igen på Christiania

Politiet oplyste lørdag kl. 19.25 : Flere er ramt af skud i og omkring Pusher Street.

En er dræbt og 4 andre er sårede. Skudepisoden blev udført af to maskerede mænd, som flygtede fra stedet på el cykler, og er rocker relateret.

En 18 årig er blevet varetægtsfængslet i 25 dage for medvirkende til drabet. Målet for aktionen var den dræbte, men udenfor Stjernehuset har de skudt vildt omkring sig, og 2 af de 4 sårede er turister.

Hændelsen sker i forlængelse af den afspærring af gaden som fandt sted tidligere på måneden.

Blokaden af Pusher Street

Volden og bandekrigene i “gaden” eskalerer, og Christianitter blokerede derfor tirsdag i uge 34 adgangen til Pusher Street.

Blokaden skal ses som et nødråb til omverdenen fra nogle af Fristadens christianitter, for de er ikke alle enige. Politikerne er til gengæld enige, Pusher Street skal lukkes, men hvordan? Det har politikerne været enige om længe uden der er sket noget.

Aftalen med Airbnb er “hullet som en si”

Berlingske skriver, at i 7 ud af 10 tilfælde er der fundet fejl i airbnb-udlejeres indberetninger til SKAT.

Det formodes, at tallet er større, og den aftale som er indgået med Airbnb er ifølge Dansk Erhvervs branchedirektør Lars Ramme Nielsen »hullet som en si.«»Der burde laves en ændring af reglerne, så Airbnb, lige såvel som udlejere af sommerhuse, ikke bare skal indberette et beløb til SKAT, men at der kom indberetningspligt for, hvilke enheder der udlejes og i hvor lang tid. Og som både dækker hele lejligheder og værelser. Det er data, som Airbnb, der har en overlegen teknologi, godt kan dele,« siger han.

Læs historien på Berlingske.

Økonomien i metroen under pres

MetroCityringen kører mod forventning med halvtomme tog, da passagertallet langtfra lever op til prognoserne. Nu er selv eksperterne på banen med kritik.

Københavns kommune mener omvendt, at mere metro er bydende nødvendig. Byen skal vokse, for hvis ikke den vokser, så mangler metroen passagerer.

Derfor skal metroen udbygges. To stationer mere til Nordhavn, og til Lynetteholm, men samfundsøkonomisk har den vist sig en tabsgivende forretning.

For metroselskabet skal investeringen ses på 100 års sigt, for alle kan hurtigt blive enige om den ikke har løst trafikproblemer i København her og nu for andre end nogle få.

Passagertal og metroens passagertal er ikke virkelighed.