Endegyldigt slut for Fredens Havn

Fredens Havn lå i Erdkehlgraven langs med Refshalevej ved indsejlingen fra Københavns Havn. Canaltours runder pynten på Holmen og i en har de oplevet synes af en af række miserable sejlbåde, hvor flere er forladt og andre sunket.

Flere har dog været anvendt som bolig for en række såkaldt skæve eksistenser, men nu er det slut. Se mere på siden Christianshavns Demokrati

Området langs Refshalevej ind mod byen hører under Kystsikringen, og fast ophold er ulovligt. Modsat Erdkehlgraven ligger Stadsgraven. Fredens Havn har her slået lejr, og har gennem alle årene fremstået uhumsk, som har forstyrret kommunen og beboerne på Holmen, men ingen har haft råd til at gribe ind.

Med Statens hjælp er det lykkedes at finde de 26 mio. kroner, som skulle bruges for at rydde området, og i 2020 er det så endelig lykkedes at få bugt med den ulovlige beboelse, først en tur i Byretten, og siden i Landsretten, og undervejs er der ryddet en del op i de mange skibsvrag. TV2 Lorry

På trods af en tidsfrist fastsat til den 1. oktober 2020 lå der uændret flere af de sejldygtige både tilbage. TV 2 har lavet en tv udsendelse om de skæve eksistenser og hele forløbet, som for tiden kan ses tå TV2 Play

I januar 2022 er de sidste rester af Fredens Havn fjernet.

Skriv et svar