By & Havn er skandale på skandale.

Gal igen. Økonomien skrider endnu engang. Nogle søkabler ligger i vejen, og skal forstærkes. Transportminister Trine Bramsen kræver at regningen på forventede 68 mi.o betales af Københavns omegnskommuner. hvilket de selvfølgelig ikke vil, da Lynetteholm er et rent københavner projekt.

Politiken skriver i august 2022: En særlig udfordring i Øresund kan give Lynetteholm en »svimlende« ekstraregning af byggeriets fase 1, da det anslås at koste over en halv milliard kroner, hvis politikerne af hensyn til miljøet vil sikre en uændret gennemstrømning af vand i Øresund, når den kunstige halvø skyder op. Det er konsekvensen af de anbefalinger i den rapport som transportminister Trine Bramsen (S) har bestilt hos Dansk Hydraulisk Institut (DHI), fordi kritikere i Danmark og Sverige har udtrykt bekymring for, at etableringen af Lynetteholm påvirker vandgennemstrømningen i Øresund.

Skandalen viser sig at være af langt større omfang end først antaget. Økonomien hænger i en tyd tråd, og nu viser det sig at By & Havn alias Københavns Kommune helt bevidst har misinformeret svenskerne, de mange kommuner langs Køge bugt, offentligheden, og de har undladt at informere Folketinget. Det var ikke med vilje som de siger om brugen af en 50 år gammel miljørapport, og konsekvenserne ved udledningen af slam i Køge bugt. Konsulentfirmaet bag rapporten og miljøvurderingerne afviser deres egen dokumentation som nødvendig. Hvor sagen lander er i skrivende stund uvist, men forurening er dér, da Lynettehavnen i dag er fyldt med ulækker skum.20

Lynetteholm. En side som samler information om projektet.

Transportministeren er den 4. februar fratrådt efter EL mistillidsvotum

Lynetteholmen på skrump. BT den 6. februar om den reducerede udgave af projektet. Der er usikkerhed om økonomien i projektet.

Nedenfor link til CO2 uslip, forureningen af Køge Bugt og projektets skrøbelige økonomi. Benny i samråd om projektet den 3. februar.

Information den 25. januar. Et illusionsnummer.

BT den 30. januar. Økonomien vakler.

BT den 2. februar.. Benny stod bag

EB den 3. februar. En uforklarlig mail korrespondende før dagens samråd. (igen igen).

TV2 Lorry den 3. februar. Fiskeflugten fra Refshaleøens vande er realitet.

Læs om Lynetteholmen i opslaget nedenfor

Skriv et svar