Mere af Torvegade reserveres cykler.

Mere af den ellers ret smalle Torvegade, med en voldsom gennemkørende trafik til Amager, skal fremover reserveres til cykler, så cykeltrafikken som passerer Knippelsbro via Chr. Torv kan føle sig mere tryg, og det giver god mening, for den er hæsblæsende.

Københavns Kommune har ud af 200 mio. statskroner søgt om 27 mio. kr til at forbedre forholdene i Torvegade, og det glæder Asbjørn Kaasgaard, formand for Christianshavns Lokaludvalg, sig over.

Det er besluttet bruge 27 mio. på at inddrage busbaner i Torvegade til cykelsti.

Men Christianshavns Lokaludvalg undrer sig samtidig, da kommunen har valgt det mindst ambitiøse af to forslag. Lokaludvalget ønsker nemlig et mere vidtgående forslag gennemført, et forslag som vil forbedre fremkommeligheden for cykler, men som vil begrænse biltrafikken markant.

Hver dag bruges Torvegade af 25.000 cyklister, og det på trods af Inderhavnsbroen, som på hverdage i gennemsnit har 18.500 fodgængere, og 11.000 cyklister.