Roman Osterian, en rustik restaurant

Italienske madoplevelser på Christianshavn.Pizza

Restaurant Rufino Osteria residerer i den nu hedengangne frokostrestaurant Christian IV tal på hjørnet af strandgade og Torvegade De skriver : “Our concept is based on the origin of the Traditional Roman Osteria, where Sociability plays a protagonist role to enjoy great Food and Wine.”

Ristorante, Trattoria, Osteria og Pizzeria

  • Ristorante. Kvalitet er nøgleordet, og er i den dyre ende af de fire typer.
  • Osteria er det rustikke italienske landkøkken med god vin.
  • Tratoria er en Bistro. Samme kvalitet men mere enkelt og billigere.
  • Pizza bages i en stenoven og har mange forskellige ansigter.

l’Altro, Torvegade 62 – i dag lukket

I 2005 var Era Ora restauranten i Torvegade blandt de første til at introducere det rustikke italienske køkken i bydelen. Era Ora flyttede ud, og l’Altro flyttede ind, begge drevet af Elvio Milleri, som siden valgte at gå på pension. Og konceptet blev for en stund videreført af Valerio Marandola og Marcello Rosato, som byder indenfor.

L’Altro skriver / skrev på deres hjemmeside:

Hos os på L’Altro skal man ikke forvente sig almindelig restaurationsmad, men hjemmelavede retter fra det centrale Italien, der serveres i en afslappet og hjemlig atmosfære – en moderne udgave af en “anti-ristorante”. Til dagligt er det ’long time friend’ Mario Pastore, som tager imod dig ved hoveddøren, og Marcello Rosato og Jessica Pagliara, der står bag kødgryderne. Tilsammen udgør de din italienske ’famiglia’ i Torvegade, og hele flokken vil hjertensgerne adoptere dig!

Ny italiensk restaurant på Wilders Plads UNDICI

Værkstedsbygningen, et overlevn fra B&W, stod til nedrivning men er foreløbig reddet af Københavns Kommune.

Italienerne er især kendt for deres store madglæde, og det italienske køkken er elsket og populært verden over. Nedenfor lidt om det italienske køkken.

Gelateria er is varianter

Paninoteca/Panetteria er en italiensk sandwich

Caffé/Bar

Her drikker italieneren sin kaffe. For italienerne er det også her, de spiser morgenmad, som traditionelt består af en cappuccino og en brioche, det italienske ord for croissant. Italienske cafeer tilbyder fofte kager og sandwich eller lune retter til frokost.