Vold og voldtægt i Hovedstaden

Siden Danmarks Statistik begyndte at offentliggøre tal for vold i 1990, så slog 2022 alle tidligere rekorder.  I alt 31.374 anmeldte voldssager. I region Hovedstaden alene blev der anmeldt 10.440 voldsforbrydelser. Også det højeste antal nogensinde. Stalking er udbredt og langtfra alle sager fører til anmeldelse. Man regner med talle er omkring 100.000.

Fakta om voldtægt – Det Kriminal præventive råd skriver.

Politiet modtog i 2020 1.825 anmeldelser for voldtægt eller voldtægtsforsøg . Det anslås dog, at der finder mange flere voldtægter sted, da mange voldtægter aldrig anmeldes.

Mørketallet for voldtægt er stort, da mange overgreb aldrig bliver anmeldt. Mørketallet er den kriminalitet, politiet aldrig får kendskab til, og derfor ved politiet ikke noget om offer, gerningsperson eller deres relation til hinanden i voldtægterne under mørketallet.

Om antallet af domme i voldtægtssager skriver DR med udgangen af 2022, at 143 er blevet dømt.

Krænkelsessager & MeToo

En krænkelses sag har ramt den på Christianshavn gennem mange år både kendte og ansete præst og S regionspolitiker Flemming Pless ansat i Christianskirken i Strandsgade. Han harsom en konsekvens anmodet om sin afsked netop som Kirkeministeriets stod foran en offentliggørelse af Ministeriets afgørelse. Flemming Pless (S) har søgt sin afsked og fratræder som præst i Christianskirken efter anklager om seksuelle krænkelser.

Frihedsbrevet afslører Flemming Pless som seriekrænker.

Hvilke krænkelser. Han fratræder som en konsekvens af flere kvinder, mindst 5 kvinder, har anklaget ham for seksuelle krænkelser. Ifølge artikler i Kristlig Dagblad har Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen haft travlt med ikke at gøre noget ved sagen, men syltet den, og ofrene føler sig ladt i stikken.

Men sagen er ikke unik.

Men vi har også set krænkelser i kirkernes menighedsråd, hvor menighedsråd har moppet de ansatte, for ikke at nævne en række af Metoo sager som har været fremme i de sidste par år. Aktuelt har Berlingske en sag om en præst i den katolske kirke i København på privat besøg og til fest på Niels Steensens Gymnasie, og hvem husker ikke sagen med politikeren Jeppe Kofoeds og hans overgreb på en mindreårig, eller S-borgmester Franck Jensens, som i fuldskab slikkede kvindelige medarbejdere i øret, som medførte han måtte fratræde sin post som Overborgmester i København.

Landets gymnasier ranglister pigerne

På Christianshavns Gymnasium kan studiestart også være forbundet med krænkelser. De sker ofte i fuldskab, og i reglen under afholdelse af skolens ritualer under introfester ved studiestart. Vi har ofte hørt om Puttefester, så for fremtiden tilrådes det skoler & gymnasier, at alkoholindtagelse enten reduceres eller helt forbydes.