Mere metro er en dårlig ide

Hvis spørgsmålet er, om metrobyggeri kan betale sig for samfundet, så er det ikke sikkert. Det viser samfundsøkonomien også i den første metro. Den var nemlig ret dårlig (underskud på 74 mia.), siger Mogens Fosgerau til TV 2 Kosmopol.

Jo længere væk man kommer fra centrum, des lavere bliver passagergrundlaget og dermed den økonomiske gevinst.

Og så er det, man kan snakke om letbane eller de her hurtigbusser, BRT (Bus Rapid Transport, red.), som har deres egen bane på vejen og kører som en slags sporvogne på gummihjul.

Men på Rådhuset vil man udbygge metroen i København på trods af metroen har vist sig at være en samfundsøkonomisk dyr og dårlig løsning, for det er jo korrekt at f. eks. hospitaler ikke har været medtaget i planlægningen.

Men set fra et transportøkonomisk synspunkt er det rigtig dyrt at bygge metro. Og i en mindre storby, som København jo er sammenlignet med mange andre hovedstæder, er det så den rentable løsning at blive ved med at udvikle et metronetværk? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, siger Ismir Mulacic til mediet.

Skriv et svar