KAB’s almene boliger på Christianshavn

Papirøen (se luftfotos) bygger KAB almene boliger, et projekt med udfordringer for de ny beboere, og skriver, her kommer du til at bo i små i boliger med skrå vægge – men, husk de ligger på det eftertragtede Christianshavn, hvor du får Operaen til nærmeste nabo, red. Informationsvideo om boligstørrelser og priser tilgænglig den 04.10.2023 på KAB’s hjemmeside – se nedenfor.

Danmarks dyreste ejerlejlighed ligger også på Papirøen og er solgt for 70,9 mio. kroner. Lejligheden er 400 kvadratmeter og ligger på 10. etage. Køberen er en udlandsdansker, skriver Ekstra Bladet.

Arkitektur der udfordrer
Bygningernes og boligernes skråvægge skaber et karakteristisk og arkitektonisk udtryk, men du skal være opmærksom på, at de skrå vægge optager en stor del af boligen. Du skal derfor være kreativ i forhold til indretning, hvis du får en bolig på Papirøen.

I forhold til boligstørrelsen skal du også være opmærksom på, at den største bolig måler 115 m2, men målene er BBR mål, og hertil kommer at omkring 20 af boligens kvadratmeter er placeret i fællesarealer.

Familieboligerne i bofællesskabet
De mange fælles kvadratmeter indgår i familieboligernes bofællesskab, hvor alle skal deltage aktivt i at skabe fælles aktiviteter der fremmer det gode naboskab. For at bofællesskabet kommer godt fra start sker udlejning kun til ansøgere, som deltager i en række fokusgruppemøder frem mod indflytning.

Fokusgruppemøderne har til formål at skabe en fællesskabsproces, hvor der arbejdes med værdier, naboskab, forventninger og aktiviteter. Der er mødepligt til alle fokusgruppemøderne. 

Du kan læse mere om udlejningsprocessen på Papirøens hjemmeside.

Det svært at se hvem målgruppen for KAB er, for boligerne er små, kan kun bruge et fællesvaskeri, og der er ikke plads til biler. Ikke desto mindre bliver de almene boliger revet væk, skal man tro Magasinet København, mens det fortsat er mere end svært at sælge de mange lejligheder i millionklassen.

Blachmann og kæreste flytter ind i bolig på 42m2