Valgresultatet og hvad nu SVM?

8. november 2023. En 2030 plan er fremlagt. Problemet er fortsat arbejdsudbud. Der mangler mennesker. Seniorpensionen fastholdes. Findsen & Claus Hjort fik begge medhold i Højesteret og er efterfølgende frikendt. Alle tiltaler om forræderi frafaldes, da de ikke kan hemmeligholdes. JM Hummegaard vil gave ny lov. Samsam fik ikke medhold i Østre Landsret. Løftet om 1.000 flere SOSU blev til 800 færre. SKAT’s ny ejendomsvurderinger er uforståelige, og udsat for voldsom kritik. En lønpulje til offentligt ansatte er på tale sammen med forslag til ny skolereform. Mindre teori, mere praksis er nøgleordet. Mette Frederiksen & S ministre kritiserer den danske arbejdsmoral. Vi skal arbejde mere for fællesskabet for at sikre fortsat velfærd, og tænke mindre på os selv. Kommuner og regioner har økonomiske kvaler, indtægter og udgifter hænger ikke sammen, men Borgmestre bruger alligevel flere penge end før på administration. Ikke mindst sundhedsvæsnet og ældreplejen er under pres. En koranlov er efter afbrændinger af koranen på bedding. Justitsminister Hummelgaard er lykkedes at gøre sig bemærket i ulovlig parkering ved børnehaven. Hans svar er, at arbejdspres gør, at det for ham er lovligt, og han mener, at det er uetisk, at pressen overvåger politikeres færden.

Hvad laver 5.944.000 danskere?

2.118.000 er privatansatte – 220.000 selvstændige – 877.000 offentligt ansatte – 136.000 i støttet beskæftigelse – 302.000 på SU – 52.000 på barsel – 188.000 er syge – 70.000 er ledige – 308.000 på tidlig pension – 1.045.000 på folkepension – i alt 5.096.000 + 848.000 andre

2. april 2023. Efter de første 100 dage er der ikke sket meget og dog. Store Bededag er afskaffet. Der er indført afgift på lastbiltransport, og der er nedsat en sundhedskommission som skal barsle i 2024. Minksagen spøger stadig, efter Statsministeren har frikendt sig selv, selv om det ikke ligger i Højesteretsdommer Rørdam’s afgørelse. Regeringen har heller ikke, som lovet, ændret på den fremtidige procedure som lovet. Mads Brügger har åbnet et voksmuseum med de involverede i minksagen, og regeringen mørkelægger fortsat sine handlinger. Claus Hjort skal for retten senere på året, og helst for lukkede døre. Lars Findsen bliver vært på DK 4. Om det fremlagte forslag om nedskæring af uddannelser vedtages er usikkert. Klimadebatten om landbrugets rolle er blusset op, sager i Forsvaret om misbrug vælter ud af skabet, og Jacob Ellemann fra Venstre har forladt scenen. Sluttelig har det vist sig regeringen vil fravælge muligheden en seniorpension for at styrke den væsentlig ringere mulighed for nedslidte Arne+.

Den 14.December. Danmark fik i dag en ny regering bestående af S V & M. Et 60 sider langt arbejdsprogram blev forelagt. Minstrene sættes der navn på torsdag.

Den 9. december. Der kommer kun til at gå få dage eller en lille uge, før Danmark har en ny regering. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Noa Redington og politisk analytiker på Jyllands-Posten, Niels Thulesen Dahl, efter at Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne to aftener i træk har forhandlet på Marienborg.

Den 8. december. Er det slutfasen V, S & M har forhandlet dagen lang og aften.

Den 7. december. SF meddeler de forlader forhandlingerne. Det er blevet for blåt, og den udtalelse kan indikere, at de ikke bliver støtteparti for en ny regering. Valget var den 1. november. I dag den 7. december forlyder det fra Mette Frederiksen, at hun er forhåbningsfuld, andre siger fortrøstningsfuld, at en regering snart er på plads formodentlig med Venstre, da Jacob Ellemann også synes at forberede os på en gensidig skriftlig aftale, som skulle få et højt ambitionsniveau. Hvad der så end menes med det.

Den 1. december er der stadig intet nyt om regeringsforhandlingerne. LLJ har givet et interview til Lippert på TV 2, og er ikke sikker på deltagelse i en regering er det bedste for Moderaterne. Gryderetten S & V forhandler er ukendt, men er den langtidsholdbar. Næppe.

Den 29. november. Det viser sig at næsten 500 brevstemmer ikke er talt med. De er kommet for sent frem.

Den 26. november. Forhandlinger har afløst sonderingerne, men endnu uklart hvor det bærer hen. Syv partier er fortsat med i forhandlingerne.

Den 12. november. Sonderingerne fortsætter. I kampens hede er Venstre manden fra Vestjylland, tidligere forsvarsminister Søren Gade bragt i forslag af Jacob Ellemens som Folketingets formand, hvilket deres er bred opbakning til. Flere taler om Mette Frederiksens støtte til Søren Gade som imagepleje.

Den 8. november. Valgresultatet er endeligt bekræftet. Forhandlinger er indledt til en en start om sundhed, men allerede efter 2 dage ser det svært ud. Alternativet lavede en kovending på advokatundersøgelsen, da gruppen var uenig med Franciska.

Den 3. november er nattens valgresultat endnu ikke gjort officielt, da der stadig fintælles i Nordsjælland. Et mandag tildelt S kan være en fejl, da det måske tilfalder Moderaterne.

Den 2. november har Franciska fra Alternativet på dag 1 efter valgdagen meldt ud, at partiet løber fra deres valgløfte om en en uvildig advokatundersøgelse af minkskandalen.

Meningsmålingerne op til valget dømmer Fri Grønne & Kristendemokraterne ude. To partier er på kanten, DF og Alternativet. Stor fremgang til Moderaterne og LA. I rød blok ligger S stabilt på +/- 25%, SF på 8% stigende til 9% og EL mellem 8% og 7% faldende til 6%. De Radikale halveres. V får omkring 14% og de Konservative har tabt pusten og står i den seneste måling til 5,9%

05. oktober. Valget blev udskrevet, og valgkampen er igang.

04. oktober. Første tirsdag i oktober åbner Folketinget, men der blev ikke udskrevet valg, og de Radikale gjorde ej heller alvor af deres trussel.

27. september. Apropos meningsmålinger, så viser den fra Voxmeter i mandags, at Venstre med 14,1, tidl. Venstre Inger Støjberg 9,1, og LLJ med Moderaternes 2,4 tilsammen trækker 25,6% af stemmerne mod 25,1% til S. Målingerne er alle rød/blå 50/50 med LLJ som den ubekendte.

22. september. Moderaterne får i Epinions meningsmåling de afgørende stemmer, mens DF ryger under spærregrænsen på 2%

20. september. Grøn alliance med 0,3%, og Alternativet med 0,8% i den sidste Voxmeter måling smelter sammen. 15 partier forventes at stille op.

19. september. Ny måling fra Voxmeter. Konservative igen mindre end Venstre, og DF tæt på spærregrænsen.

16. september. Lars Findsen sagen DR. EB’s leder den 19.september

14. september. Søren Pape skriver på Fece Book han skal skilles fra sin dominikanske mand.

09. september. Den konservative Statsministerkandidat Søren Pape er kommet i blæsevejr op til morgendagens landsmøde efter EB har afsløret, at hans dominikanske mand kommer fra et kristent hjem og han er ikke, som Søren Pape har fortalt jøde, opdraget i en synagoge hver lørdag. Forældrene er syvendedagsadventister, og dybt involverede i adventistkirken. Parret har desforuden ført politiske samtaler i den Dominikanske Republik uden at oplyse Ambassade eller UM om det, og hans troværdighed har lidt et voldsomt knæk.

Samtidig langer Claus Hjort (V) nu kraftigt ud efter Søren Pape: Du har gemt dig i tre år – og din plan kan koste os dyrt, en udtalelse som har bragt ordføreren Mette Abildgaard (C) op i det røde felt.

04. september. DR TV sender søndag aften en debat mellem de 3 statsministerkandidater

01. september. De Konservative sammenlignes af red. med Republikanerne i USA, et ultra konservativt parti, og de Konservatives leder Søren Pape har i august meldt sig som kandidat til Statsministerposten, hvilket har affødt en del reaktioner TV 2.

Venstre kan i valgkampen bedst sidestilles med Joe Biden og Demokraterne, som et liberalt midterparti, og partiets leder Jacob Ellemann har kritiseret de Konservatives økonomiske udspil. En 2030 plan med ufinansierede nedskæringer på 18 mia. kroner af den offentlige sektor og velfærd dur ikke, og vil skræmme flere af de midtsøgende vælgere væk fra blå blok.

Søren Pape på sin side mener, at det skal ske gennem forenklede arbejdsgange, og det er en kommunal opgave at løse. Den vej rundt har han foreslået fuld finansiering. Nu afventer vi så 2030 planerne fra S og V og en valgdato.

Deadline den 18. august 2022 havde inviteret Lars Løkke Rasmussen, og han oplyste, at et svar på Twitter om Inger Støjberg i regering havde udløst en journaliststorm. Svaret var et ganske kort “NEJ”. Journalisten spurgte ind til dette NEJ, men LLJ insisterede på at tale politik. Han kom med flere eksempler, og redegjorde hvorfor det er vigtigt at tale politik, og ikke personer.

Inger Støjberg bydes velkommen, hvis hun vælges, men hvordan kan man blive Justitsminister i en blå regering, når hun efter de gældende regler ikke kan vælges til et byråd. Lars Løkke er gæst hos Lippert den 21. august.

Danmarksdemokraternes kandidatliste den 17. august 2022

Mette Frederiksens anvendelse af magten som statsminister har været tiltagende kynisk og alt andet end ydmyg. Derfor kræver vi i Radikale et regeringsskifte, som skal sikre en ansvarlig forvaltning af magten. Hvis Venstre viser sig fra sin bedste side, mener jeg, at en ny regering bør have Jakob Ellemann-Jensen i spidsen.

Kommentar af Carolina Magdalene Maier (RV) i Reason

kære Jakob, skal vi danse?
Jeg er vild med Søren Pape som menneske, men jeg er indædt modstander af hans partis nationalkonservatisme og udlændingepolitik. Og så er der jo kun en mulighed tilbage!