Europa, EU og Brexit

Et samarbejde på tværs af grænser byder på mange også sproglige udfordringer

2 Replies to “Europa, EU og Brexit”

  1. Forskellen på Marine Le Pen, og hendes ny parti og den franske præsident Emanuel Macrons parti synes at være, at Le Pen vil beskytte Frankrigs nationale interesser på præcis samme måde som Macron vil beskytte de europæiske interesser. I meningsmålingerneden 24. maj liggende to partier side om side i front med 23 – 24%. Det traditionelle højre opnår 13%, men der er store bekymringer til valgdeltagelse.

  2. Theresa May har den 24. maj meddelt hun opgiver en fjerde afstemning om denne samme aftale, som ikke kan samle flertal, hvorfor hun træder tilbage som formand for det konservative parti. Boris Johnson er favorit til posten. Brexit er udskudt til den 31.10 eller før

    Den 21. marts 2019 blev det afgjort om det for Theresa May ville blive muligt at få Brexit udskudt til den 30. juni. Overskrides denne dato skal briterne afholde EU valg den 23. maj, og det vil hverken EU landene eller briterne selv.

    Men hvad er Brexit? Brexit er betegnelsen på den britiske udmeldelse af EU, som et flertal i Storbritannien stemte for den 23. juni 2016. En aftale forhandlet gennem 2 år er på falderebet nedstemt 2 gange. Det blev den 21. marts aftalt, at hvis EU kan få en garanti for, at den indgående aftale om skilsmissen godkendes ved en tredje afstemning den 26. marts, så kan Brexit udsættes til den 22. maj.

    Hvis den nedstemmes udskydes Brexit kun til den 12. april. Aftalen blev nedstemt for trejde gang og en ny udsættelse af Brexit til 31.10 er accepteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *