Samarbejde i Europa, EU & BREXIT

Et samarbejde på tværs af grænser byder på mange, også sproglige udfordringer ikke mindst hvis engelsk forsvinder som et officielt EU sprog.

Underhuset stemte ja til et forslag, der udskyder den officielle godkendelse af Boris Johnsons den ny brexit-aftale.. 322 stemte ja, mens 306 stemte nej. Resultatet betyder, at Underhuset først vil give sit formelle ja til aftalen, efter den lovgivning, der fører brexit ud i livet, er gennemført. Det lykkedes således heller ikke for Boris Johnson , at trumfe en Brexit igennem, men til gengæld er det lykkedes ham, at få ja til et nyvalg, som skal afholdes den 12. december 2019. Vil Boris Johnson kunne samle et flertal efter valget? Ja, det vides ikke i skrivende stund.
Ny Brexit aftale. European Commission President Jean-Claude Juncker shakes hands with British Prime Minister Boris Johnson prior to a meeting at the European Commission Representation in Luxembourg September 16, 2019. Francisco Seco/Pool via REUTERS

Farverige John Bercow takker af

Speaker of the House of Commons John Bercow 21 October. John Bercow til The Guardian : “Storbritannien har med sin udmeldelse af EU begået den største fejl siden Anden Verdenskrig”.
Lindsay Hoyle er ny Speaker. En populær politiker fra Labour med erfaring som næstformand har overtaget posten den 1. november 2019.

2 Replies to “Samarbejde i Europa, EU & BREXIT”

 1. Forskellen på Marine Le Pen, og hendes ny parti Rassemblement National, og den franske præsident Emanuel Macrons parti LREM – La République En Marche, synes at være, at Le Pen vil beskytte Frankrigs nationale interesser på præcis samme måde som Macron vil beskytte de europæiske interesser. I meningsmålingerneden 24. maj liggende to partier side om side i front med 23 – 24%. Det traditionelle højre opnår 13%, men der er store bekymringer til valgdeltagelse.

 2. Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, og formand for EU-kommissionen Jean-Claude Juncker, bekræfter den 16. oktober, at en aftale om brexit er på plads mellem EU og Storbritannien. Aftalen sendes til godkendelse på et topmøde mellem de 27 EU lande, det britiske parlament og EU-kommissionen.

  Theresa May har den 24. maj meddelt hun opgiver en fjerde afstemning om denne samme aftale, som ikke kan samle flertal, hvorfor hun træder tilbage som formand for det konservative parti. Boris Johnson er favorit til posten. Brexit er udskudt til den 31.10 eller før

  Den 21. marts 2019 blev det afgjort om det for Theresa May ville blive muligt at få Brexit udskudt til den 30. juni. Overskrides denne dato skal briterne afholde EU valg den 23. maj, og det vil hverken EU landene eller briterne selv.

  Men hvad er Brexit? Brexit er betegnelsen på den britiske udmeldelse af EU, som et flertal i Storbritannien stemte for den 23. juni 2016. En aftale forhandlet gennem 2 år er på falderebet nedstemt 2 gange. Det blev den 21. marts aftalt, at hvis EU kan få en garanti for, at den indgående aftale om skilsmissen godkendes ved en tredje afstemning den 26. marts, så kan Brexit udsættes til den 22. maj.

  Hvis den nedstemmes udskydes Brexit kun til den 12. april. Aftalen blev nedstemt for trejde gang og en ny udsættelse af Brexit til 31.10 er accepteret.

  21. september 2019: Den 31.10 nærmer sig, og med Borris Johnsen ved magten forventer de fleste nu en hård Brexit, men situationen er uforandret, og der forhandles intenst på en ny! aftale i dagene op til dead line.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *