Fredens Havn i dag

Erdkehlgraven langs med Refshalevej har ved indsejlingen, hvor turistbådene fra Canaltours runder pynten på Holmen, været belejret af en række sejlskibe, flere af dem forladt og sunket, hvor de har været anvendt som bolig for en række skæve eksistenser i en længere årerække.

Området langs Refshalevej, som hører under Kystsikringen, og fast ophold er ulovligt, og Fredens Havn fremstår som uhumsk natur, som forstyrrer kommunen og beboerne på Holmen, som ikke har haft råd til at gribe ind.

Med Statens hjælp er det lykkedes at finde de 26 mio. kroner, som skal bruges for at rydde området, og i 2020 er det lykkedes at få bugt med den ulovlige beboelse først i Byretten, og siden i Landsretten, og undervejs er der ryddet en del op i de mange skibsvrag.. TV2 Lorry

På trods af en tidsfrist fastsat til den 1. oktober 2020 ligger der fortsat flere af de sejldygtige både tilbage. TV 2 har lavet en tv udsendelse om de skæve eksistenser og hele forløbet, som for tiden kan ses tå TV2 Play.

Vi sender snarest en fotograf forbi.